søndag, juni 10, 2012

Visit in Andorra

 En fantastisk tur i flott vär. Vi startet fra Coudalere, via Villefrance de Conflent, se tidliger innlegg, og her er vi på over 2000 meter höyde. Trärne har gitt opp for lenge siden. Veien opp til det store platået i Frankrige, som har mange flotte skiområder, var både bratt og smal, men med utrolig utsikt mange steder.
Just a fantastic place, high up in mointans between France and Spain. It,s more then 2000 mt. attitude, and no trees.
 Her erdet  mest ski på vinteren, og taxfri shopping. Det ligger fortsatt litt snö på fjelltoppene.
This is a skiarea, and a lot of taxfree shopping. At nights the temprature goes down to almost 0, even in summer.

 Her kjörer vi over toppen for å komme ned i dalen bak det skiområdet vi stoppet på. Her er veien på 2408 m höyde over havet. Jo, det er helt riktig. Skiltet med höydeanvisningen er like bak meg.
This road at the top before we turn down in the Valley is on 2408 m attitude.!
I dalen er det meste skihoteller, og det meste var stengt nå. Det er ganske bratt, og det fortsetter hele veien ned til landsbyen näre den spanske grensen.
 In the Valley there are most ski-hotells. Down at the small village close to the Spanish border there are an ordinary  village. The custum at the border when leaving Andorra looked into every car on their way out. I can just imagine what it will be like when the ordniary holliday season is starting......
 En liten beinstrekker på vei fra Andorra. Her er vi et liten bit inn i Spania för vi atter kjörer over til den franske siden. 3 land på en dag, ikke dårlig.
A small stopp and some fresh air on the way back from Andorra. This is a little bit of Spain before we enter into France again.
Still in Spain. Look at the old Catalan village at the top.
Just a few km after this stop we were back in France.
A beautiful day.

1 kommentar: