mandag, januar 14, 2013

Dresden, "kassalapper" og ÖQ möte . :-)

Jeg er jo med i en Dresden bloghop "Dare to Dresden".  ( Se lenk) For å gjöre det enklere kjöpte jeg en linjal.
Da blir alle blad like store, og det blir lett å sy sammen. Her noen av de stoffene jeg brukte.
Selve arbeidet kommer jeg til å vise 31 jan. som er min dag.
Some of the fabrics I used for my "Dare to Dresden". My day is 31st. of Jan, so visit me again.:-)

Gode tips:   "Kassalapper"
I en annen blog (husker desverre ikke hvems)  fant jeg dette tipset for noen dager side. Det er scarps som sys på remser av papir. Jeg har tatt A4 ark, klippet til remser i 2½ inch bredd. Når jeg  får rester syr jeg disse bitene på papiret etter hvert. Ferdige remser settes sammen med hele remser 2½, og så får man et scraps stykke som kan brukes til hva som helst.
Her kan man bruke alle stoffrester ( som er brede nok) 
I found a good Idea in an other blog ( sorry, I can't remember who's) to use up small bits of scraps.
Take an A4 paper and cut into 2½ inch. All scraps big enough can be used. Then cut one 2½ x A4 length of a base fabric, and sew together. You make as many as you wish. I will make a smaller quilt with them.
My plan is to finish one in 2013.

 ÖQ möte på sist lördag var veldig hyggelig. Vi var mange, over 100 st. som deltog og kaffen tok slut, men vi hadde jo tea, så det gjorde ingenting. ;.)
Jeg var så heldig å vinne 2 FQ. Jeg kunne velge bland litt ulike, så jeg valgte av de samme stoffene som jeg hadde kjöpt. Nå har jeg  stoff nok, sammen med litt mörk rödt, til å sette sammen en liten quilt til den nye  grå sofaen vi kjöpte före jul.

I was lucky in the lottery in ÖQ, and won 2 FQ. I chose from the same fabrics I had bought, and together with some  dark red, I will have the basic for a smaller quilt to go with our new grey sofa.
Have a nice day.

8 kommentarer:

 1. Å sy på papirremser er en kjekk måte å bruke opp rester med ukurante størrelser på. Jeg bruker telefonkatalogen, der er papiret tynnere og stinga blir ikke så " løse" når papiret fjernes.

  SvarSlett
 2. Sy på remsor. Tyvärr så finns det inte telefonkataloger i Sverige längre, annars är det en bra idé. Det går en löpeld över blogvärlden att sy rester och du har fastnat också ser jag. Ska bli kul att se vad det blir av det här.

  SvarSlett
 3. Fort en god ide å sy sammen rester etter hvert;) Takk for tipset.

  SvarSlett
 4. Ja, många var vi i lördags! Grattis till vinsten, just av de FQ köpte jag också några stycken. Kul att se ditt Dresden-block sen! Kram

  SvarSlett
 5. Tack för Ditt tips; att sy remsor av små tyglappar på pappersremsor.

  Dollandesign

  SvarSlett
 6. Jeg har også lest at en kan bruke kassalapper og sy på, noe som er en god ide. Gleder meg til å se din Dresden. Grattis med gevinsten!
  Ha en god dag!

  SvarSlett
 7. Smart dette med kassalappene. Spent på å se din Dresden.
  Takk for kommentarer på bloggen min

  Astrid

  SvarSlett
 8. Hi Inga....thanks for visiting today. This method of a QAL is new to me...there are special methods involved...not sure I'll like it, but want to give it a try. Join us...

  SvarSlett